2011. január 10., hétfő

TERVEZÉS 2O11-re



Bár az elmúlt napok eléggé mozgalmasak és zsúfoltak is voltak, de számunkra ez az igazi élet, nem amikor unatkozni kell.Nem ezért jöttünk ide és nem is kell ilyesmire gondolnunk, hála legyen az Úrnak érte. Az elmúlt hétvégén nagy kiváltságban volt részünk, lelkipásztorunkkal, Nyúl Zoltán testvérünkkel, elmehettünk Újvidékre, őneki a Humanitárius és Szociális Szeretetszolgálat évi beszámolója volt, mi pedig addig felmehettünk megnézni Pétervárad gyönyörű várát. Néhány képet megosztunk veletek is.



El is mondhatnék ugyan néhány dolgot amit megfigyeltünk itt, de más egyébről szeretnék itt írni. Arról, hogy mi az amit az Úr erre az évre már megértetett velünk.Már egy hónapja elmúlt, hogy itt vagyunk, de újra és újra ugyanarra a kérdésre térünk vissza:- kik lesznek akik folytatni fogják márciustól amit eddig és  most is Urunk tesz itt a Vajdaságban? Őneki továbbra is szüksége van itt valakikre akik utánunk ideköltöznek és ahogy mi törekszünk folytatni amit a Baricsán házaspár által végzett az Úr, hasonlóan folytassák utánunk mások. Imádkozunk ezért nap mint nap, kérve az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat az Ő aratásába. Testvérem, ha szól hozzád, meghallod? Adjon az Úr nyitott szívű és fülű házaspárokat, akik hajlandók lesznek ideköltözni márciustól!  De nem csupán ennyi, mert itt sok a szükség, nagy az aratás! Kell ide is Bácskossuthfalvára egy, de Kishegyesre még egy! - aztán kellenek ifjúsági és gyermekmunkások, akik szintén idejönnek és kiképeznek  a gyermek munkára legalább négy-öt helybelit, ifjúsági vezetőket Csantavérre, Kishegyesre és Bácskossuthfalvára. A nyári táborokra szintén kell egy hónapra ebbe a három helységbe egy csapat aki vállalkozik erre a nemes feladatra. A tegnap este itt a helyi gyülekezetbe szinte negyvenen voltunk, ebből tizenkét fiatal, lányok és fiúk! - de a zsongóban ott volt egy csapat tíz év alatti gyermek! Imádkozzatok ezért, és gyertek át, legyetek segítségül itten ezekben a szolgálatokban!



Ennyien voltak a tegnap este az alkalmon, két sor a fiataloké, imádkozzatok értük, és ha valakit küld az Úr ide hozzájuk, akkor jöjjön! Kishegyesen szintén mozog Isten Szelleme és a Zoli és Éva kitartóan járnak az alkalmakra, elkezdtek azok is jönni akik régebben ott voltak de elszéledtek, szükséges, hogy valakik velük foglalkozva állandó jelleggel ott legyenek velük, köztük. De ott szükség van egy épületre, amit összejövetelre lehetne használni, ahol három terem is használható egyszerre, felnőttek , fiatalok és gyermekek részére. A Lajos és Rózsáék házát nem foglalhatjuk el teljesen, amint még idejövetelünk előtt sokak számára egy levélben közöltük, van egy romos imaház, aminek a felújítása talán több lenne mint egy újabb megvásárlása egy megfelelő helyen. Pillanatnyilag az ingatlanok ára alacsony, de ki tudja meddig? Szívleljétek meg testvéreink, és akik tehettek valamit ezért, kérünk ne halogassátok! Itt Bácskossuthfalván márciusra van tervezve a tető felújítás, majd a bővítések, fejlesztések, de mi lesz Kishegyessel??? Mi lesz a folytatással, kik jönnek az említett szolgálatokba besegíteni? Mi itt, ti odahaza imádkozzatok ezért és segítsen az Úr bennünket lépni is valamit, ne maradjunk a terveknél!                testvéreitek    a Tóth házaspár

3 megjegyzés:

  1. Mink is imadkozunk ertetek,jo hallani es olvasni Rolatok Erzsike es Janos Kanadabol.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Nem győzünk eléggé hálát adni az Úrnak értetek és a Baricsán házaspárért is akik itt voltak, önzetlen szolgálatotokért és odaadásotokért amit az Úr munkájában végeztek. Köszönjük!
    Nagy Tibor és Marika Csantavér

    VálaszTörlés